UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна має перемогти Росію, щоб гарантувати стабільність у регіоні – МЗС Румунії

"Успіх Києва потрібен також для того, щоб Росія не зважилася на нову агресію".

Міністерка закордонних справ Румунії Люмініцея Одобеску на брифінгу за результатами тристоронніх перемовин з главами МЗС України і Молдови заявила, що наша держава має перемогти у війні, щоб Росія не могла планувати агресію проти інших держав. Про це повідомляє Укрінформ.

За її словами, сьогоднішня зустріч засвідчує тверду підтримку Румунією територіальної цілісності України на тлі триваючої російської агресії, а також процесу європейської інтеграції України та Молдови до ЄС у нинішніх складних умовах.

Одобеску зазначила, що однією з основних тем сьогоднішніх перемовин було питання безпеки.

"На жаль, Росія продовжує свою жахливу агресію проти України, а також дії щодо дестабілізації регіону. Україна має перемогти у війні не лише тому, що це правильний шлях, і не лише для стабільності і безпеки Чорноморського регіону, а також щоб не заохочувати Російську Федерацію розв’язати нову агресію в майбутньому", – наголосила очільниця МЗС.

Під час перемовин, каже вона, міністри обговорили також зміцнення шляхів солідарності, що дуже важливо для підтримки стійкості України зараз і в контексті майбутньої відбудови.

Чиновниця наголосила, ще однією важливою темою була співпраця в енергетичній сфері.

Читайте також: Україна допомагатиме Молдові у протистоянні російським загрозам напередодні виборів — Кулеба

"Ми засудили цинічні атаки російських військ по енергетичній інфраструктурі України. Румунія разом з Україною шукатиме рішення цієї проблеми", – додала вона.

Раніше міністр закордонних справ Молдова Міхай Попшой заявляв, що Російська Федерація залишається єдиною країною, яка порушує нейтральний статус Молдови. При цьому держави-члени НАТО завжди його поважали