UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Німеччині напали на депутата Бундестагу, який є прихильником військової підтримки України

За даними ЗМІ, нападник — кандидат у депутати місцевої ради.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

На депутата Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Родеріха Кізеветтера напали під час передвиборчого заходу у німецькому місті Ален (земля Баден-Вюртемберг). Як повідомляє DW, нападник називав політика «розпалювачем війни».

За повідомленням місцевих поліцейських, чоловік віком 55 років почав ображати Кізеветтера біля агітаційного намету, після чого напав та повалив його на землю. Політик важких травм не отримав, допомога медиків не знадобилася.

Читайте також: Стрілець у Фіцо серед причин нападу назвав відмову надавати військову допомогу Україні – Pravda

«Я простояв там менше п'яти хвилин, коли він підійшов до мене і закричав, назвавши мене «розпалювачем війни». Після цього він штовхнув мене і звалив намет, під яким ми стояли», - цитує місцеве видання Schwäbische слова політика.

За даними цього видання, на Кізеветтера напав Петер Баур, кандидат у депутати місцевої ради від виборчого списку Die Herzschrittmacher («Кардіостимулятори»).

Родеріх Кізеветтер — затятий прихильник військової підтримки України. 26 травня він закликав партнерів взяти на себе протиповітряну оборону західних областей України. Він підкреслив, що такий крок не заборонений міжнародним правом.

Раніше The New York Times повідомляли про посилення політичного насильства в Європі. У виданні зауважили, що війна за межами Європи та політичні баталії на континенті підживлюють один одного.