UA / RU
Підтримати ZN.ua

У МЗС Польщі привітали план України щодо відновлення ексгумацій жертв Волинської трагедії

"Це хороша інформація і крок у правильному напрямку".

Речник МЗС Польщі Павел Вронський після інформації від Українського інституту національної пам'яті про плани щодо відновлення процесів ексгумацій жертв Волинської трагедії привітав дане рішення з боку Києва. Про це повідомляє PAP.

"Це хороша інформація і крок у правильному напрямку, але міністр Радослав Сікорський у переговорах з українськими партнерами неодноразово підкреслював, що ми очікуємо не планів, а рішення. Тому ми сподіваємося, що таке рішення дійсно буде прийняте", – зазначив Вронський.

За його словами, міністр Сікорський "розглядає це питання не як політичну суперечку, а закликає українську сторону зробити цивілізований і християнський жест пам'яті щодо жертв жахливих подій на Волині".

Читайте також: Україна готова говорити з Польщею про Волинську трагедію – МЗС

Раніше у Варшаві заявляли, що хочуть порушити питання ексгумації жертв Волинської трагедії під час першого розділу переговорів про вступ України до ЄС. Президент Польщі Анджей Дуда наголошував, що між країнами має статися "прорив" у питанні Волині, але він не має бути результатом "шантажу".

Про те, "Як Варшава здійснила ревізію формули "вибачаємо і просимо вибачення" і що Україні з цим робити", пише Петро Герасименко.