UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Європі пропонують створити збройовий консорціум, щоб конкурувати зі США

Глава Rheinmetall Армін Паппергер вважає, що «має сенс заснувати європейський системний концерн»

Німецька збройова компанія Rheinmetall висунула ідею створення європейського збройового консорціуму, щоб краще конкурувати з американськими виробниками. Ідею озвучив глава Rheinmetall Армін Паппергер, якому нещодавно підпалили будинок за постачання зброї до України.  

«Ми хочемо стати світовим гравцем, і наразі ми можемо зробити це самостійно завдяки нашому хорошому грошовому потоку», – заявив Паппергер на зборах асоціації бізнес-репортерів WPV в Дюссельдорфі, але уточнив, що «має сенс заснувати європейський системний концерн з оборотом близько 30-35 мільярдів євро, щоб ми могли конкурувати з американцями, це, безумовно, можливо», передає Reuters.

За словами Паппергера, Rheinmetall буде продовжувати купувати активи у США, де, як він вважає, у компанії є хороші шанси виграти контракт на розробку наступника бойової машини Bradley. Цей проект може коштувати понад 45 мільярдів доларів.

Читайте також: Завод Rheinmetall в Україні може достатньо швидко налагодити виробництво — аналітики

Нагадаємо, компанія Rheinmetall, на тлі збільшення витрат на оборону через війну Росії в Україні, отримає понад 130 млн євро від ЄС для збільшення виробництва снарядів. Ці кошти використають для шістьох проєктів в європейських дочірніх компаніях Rheinmetall. Також компанія збирається побудувати в Україні щонайменше чотири заводи для виробництва снарядів та військової техніки.

Раніше Паппергер закликав європейські країни відмовитися від переваги національних фаворитів і створити більш спеціалізовані оборонні групи, щоб конкурувати з американцями. Rheinmetall у 2023 році отримав 7,2 мільярда євро прибутку й прогнозує рекордні 10 мільярдів євро у 2024 році.