UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Чехії за порушення антиросійських санкцій засудили бізнесмена: яке покарання він отримав

Бізнесмен російського походження продавав елітні авто до Росії.

У Чехії вперше засудили мешканця за порушення антиросійських санкцій, повідомляє Radio Prague International.

Ним став бізнесмен російського походження з Теплиці Владімір Ліхутін. У травні 2022 року він намагався таємно вивезти до Росії три автомобілі преміум-класу Mercedes-Benz, Audi та BMW, при цьому експорт із ЄС до РФ автомобілів вартістю понад 50 тисяч євро, за винятком машин швидкої допомоги, заборонено з березня 2022 року.

Читайте також: У Росію, незважаючи на санкції, завозять сотні елітних авто: як це відбувається

Згідно з вердиктом суду, який набув чинності, за скоєне правопорушення Ліхутін має сплатити штраф у розмірі 300 тисяч крон. Йому заборонено торгувати автотранспортом протягом наступних 20 місяців. Крім того, він зобов'язаний виплатити державі приблизно 132 тисячі євро, які він отримав від російських клієнтів в якості авансовмх платежів за зазначені транспортні засоби.

Раніше повідомлялося, що нідерландська компанія допомогла Росії з будівництвом Кримського мосту і отримала штраф, а також втратила прибуток.

14-й пакет санкцій позаду, а економіка Росії й надалі здатна вести війну роками. Що ж робить не так коаліція наших союзників? А головне, що робити, щоб санкції таки заробили?
На ці запитання дає відповіді Володимир Дубровський.