UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Британії заявили про потребу «величезного збільшення» запасів боєприпасів на тлі поставок в Україну

Начальник штабу оборони адмірал Ентоні Радакін впевнений, що Британія «не стоїть на порозі війни з Росією»

Велика Британія потребує «величезного збільшення» постачання боєприпасів після двох років військової допомоги Україні, які виснажили її запаси, заявив глава британських збройних сил.

«Нам потрібні більші запаси боєприпасів», – сказав начальник штабу оборони адмірал Ентоні Радакін у своєму виступі в лондонському аналітичному центрі Chatham House 27 лютого, зазначивши, що зараз «небезпечні і непевні часи», повідомляє Bloomberg.

Читайте також: Brimstone 2: На що здатні ракети, які Україні поставить Велика Британія

На тлі зростаючих дебатів у Великій Британії про те, наскільки скоротилася чисельність збройних сил країни, Радакін заявив, що метою Британії не є відтворення збройних сил на рівні часів холодної війни, але військове керівництво працює над тим, щоб зробити британську армію «більш здатною до розгортання і більш смертоносною».

Також Радакін:

Читайте також: У Великій Британії вкрали форму і спорядження для українських військових

Нагадаємо, міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс у січні заявив, що Лондон збільшив підтримку України «до рекордного рівня». У другу річницю повномасштабного вторгнення Росії в Україну Велика Британія оголосила, що протягом року витратить 245 мільйонів фунтів стерлінгів на закупівлю і виробництво артилерійських снарядів для України.

Нещодавно Комітет з питань оборони Палати громад британського парламенту заявив, що Збройні сили Великої Британії не будуть готові до війни «високої інтенсивності», якщо швидко не вирішити проблему нестачі особового складу та обладнання, попередили члени парламенту. 

Читайте також: Компанії Великої Британії, Німеччини та Польщі продовжують постачати військові товари в РФ – ЗМІ

Як оцінити угоду про співробітництво у сфері безпеки, підписану Володимиром Зеленським і британським прем’єром Ріші Сунаком? На нашу думку – як невдачу Росії й успіх України. Чому? Відповідає оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко у статті «Що насправді гарантує Україні нова угода з Британією».