UA / RU
Підтримати ZN.ua

Туск представив склад нового уряду Польщі: голосування наступного тижня

Кандидатуру Туска мають проголосувати у понеділок.

Лідер найрейтинговішої польської опозиційної партії “Громадянська платформа” та кандидат у прем'єр-міністри Дональд Туск у п'ятницю, 8 грудня, представив склад нового уряду. До уряду увійшли 19 очільників міністерств разом із Туском і щонайменше чотири міністри-члени Ради міністрів. Про це повідомляє PAP.

Читайте також: Туск про ситуацію на українсько-польському кордоні: "Це бездіяльність, яку не можна пробачити"

Як зазначив Туск, Сейм, ймовірно, обере нового прем'єр-міністра наступного понеділка, а Раду міністрів – у вівторок. 

"Сподіваюся, що церемонія присяги відбудеться в середу. Не тому, що я поспішаю, а буквально через кілька годин у Брюсселі будуть прийняті дуже важливі з точки зору польських інтересів рішення", – підкреслив він.

Дональд Туск зауважив, що переговори в Європейській раді стосуватимуться, зокрема, України та ситуація на кордоні.

Читайте також: Дональд Туск став найвпливовішою людиною Європи за версією Politico

Список нового уряду Дональда Туска:

Читайте також: Польща вимагатиме відновлення дозволів для українських вантажівок – прем'єр

Нагадаємо, 15 жовтня у Польщі відбулися парламентські вибори. Президент Анджей Дуда 13 листопада доручив формування нового уряду чинному прем'єр-міністру Моравецькому. Моравецький упродовж 14 днів має представити Сейму програму дій уряду. Також він повинен надати парламенту пропозицію про вотум довіри, яка має бути підтримана абсолютною більшістю голосів у присутності не менше половини від законної кількості депутатів. Якщо уряд Моравецького до 10 грудня не отримає вотум довіри у Сеймі, то наступним право формувати новий кабінет матиме Дональд Туск.