UA / RU
Підтримати ZN.ua

Тайвань збирається закуповувати військову техніку в Чехії

Країна поповнить свої армійські запаси.

Тайвань та Чехія планують укласти угоду щодо співпраці в оборонному секторі. Офіційний Тайбей розглядає можливість закупити чеські САУ, вантажівки, а також співпрацювати у питанні розробки безпілотників. Про це пише CM Media з посиланням на власні джерела.

Повідомляється, що президентка Тайваню Цай Інвень зустрілася зі головою Палати депутатів парламенту Чеської Республіки Маркетою Пекаровою-Адамовою. Загалом до Тайваню прибули 160 делегатів з Чехії. Також серед них були голова служби контррозвідки Міхал Коуделка, директор агенції з кібербезпеки та інформбезпеки Лукас Кінтр та інші посадовці.

Читайте також: Спікерка парламенту Чехії відвідала Тайвань, заявила про підтримку народу острова

Як зазначається, Тайвань збирається придбати вантажівки для перевезення ракет та 155-мм восьмиколісні самохідні гаубиці, а також планує співпрацю у розробці військових безпілотників. Угода має бути підписана незабаром, а кошти на її реалізацію будуть закладені у бюджеті на наступний рік.

Співрозмовники чеського видання підкреслюють, що країни поглиблюватимуть співпрацю у військовій сфері, а також у боротьбі з дезінформацією, кібербезпеці, роботі з мікроелектронікою та військовій аерокосмічній промисловості.

Раніше повідомлялося, що Чехія збирається купити у Швейцарії танки Leopard 2 для заміни застарілих Т-72.