UA / RU
Підтримати ZN.ua

США продадуть Марокко РСЗВ HIMARS та ракети з дальністю 300 кілометрів

Раніше Штати відмовили Україні в поставках такої зброї через "нестачу на складах".

Державний департамент США схвалив потенційний продаж Марокко ракетних систем залпового вогню HIMARS, а також ракет ATACMS, на суму до 524 мільйонів доларів. Про це повідомив офіційний сайт Пентагону, повідомляє Reuters.

Державний департамент також схвалив можливий продаж Марокко системи "Joint Stand Off Weapons" і пов'язаного з нею обладнання орієнтовною вартістю 250 мільйонів доларів.

За словами високопосадовців, головними підрядниками для поставки HIMARS будуть компанії Lockheed Martin, L3Harris, Raytheon, COBHAM, Oshkosh Defense, AAR Corp та AM General LLC.

Читайте також: Lockheed Martin удвічі збільшить виробництво РСЗВ HIMARS

Раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки стурбовані тим, що їм не вистачить далекобійних ракет для відбиття власних загроз. Саме з цієї причини Україна "не отримувала та не отримає" ракет ATACMS, що можуть запускатися з установок HIMARS.

Також Politico повідомляло про те, що американські високопосадовці намагаються заспокоїти розчарованих і збентежених союзників у Європі та на Близькому Сході після витоку секретної інформації про війну РФ проти України.