UA / RU
Підтримати ZN.ua

Спецназ побив мітингувальників у Тбілісі: депутатів зустріли вигуками "Раби!"

Силовики знову вдалися до насильства.

Під час "зачистки" прилеглих вулиць до грузинського парламенту у Тбілісі спецназ побив частину мирних мітингувальників, які вийшли на акцію протесту проти "закону про іноагентів".

Депутатів, які автомобілями заїхали у внутрішній двір вищого законодавчого органу країни, люди зустріли вигуками "Раби", повідомляє "Ехо Кавказу".

Читайте також: Президентка Грузії запропонувала альтернативу парламенту щодо ухвалення "закону про іноагентів"

На 9 ранку за місцевим часом планується засідання правового комітету, де розглядатимуть законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу", який протестанти називають "російським".

Близько 6 ранку силовики почали відтісняти людей від входу в парламент. Під час сутичок були постраждалі. Зокрема, на одному чоловіку поліцейські розірвали одяг та били його по голові. Іншого мітингувальника правоохоронці оточили в кільце і декілька разів також ударили в голову.

Напередодні президентка Грузії Саломе Зурабішвілі закликала людей бути обережними, а від поліцейських вимагала не застосовувати насильство проти людей.

Нагадаємо, правляча партія Грузії планує остаточно затвердити "закон про іноагентів" на засіданні 14 травня. Зурабішвілі говорила, що накладе вето.

Читайте також: Президент Грузії заявила, що восени громадяни зроблять вибір між Європою та Росією

Грузія знову вирує. Законопроєкт про іноагентів, списаний з російського зразка, спричинив багатотисячні протести. Але чим вони завершаться? Яким шляхом піде Грузія ‒ "України-2014" чи "Білорусі-2020"?

Про можливі сценарії розвитку ситуації в цій південнокавказькій країні пише Володимир Кравченко в статті "Куди веде "Грузинська мрія": до Європи чи Росії?".