UA / RU
Підтримати ZN.ua

Розвідка Естонії: Росія намагається зупинити підтримку України та зламати волю її союзників

У відомстві зазначили, що росіяни постійно ведуть таку роботу.

Глава зовнішньої розвідки Естонії Каупо Розін заявив, що росіяни намагаються підірвати допомогу Україні з боку Заходу, але не мають значних успіхів у цьому. Про це повідомляє ERR.

Розін зазначив, що партнери бачать спроби "збити" допомогу Україні постійно — у Європейському парламенті ймовірні агенти впливу Росії працюють над цим уже довгий час.

За його словами, росіяни постійно ведуть таку роботу.

"Я не бачив жодних великих стратегічних цілей. Хоча одна з цілей, яких намагається досягти Росія, – це скорочення або припинення підтримки України. Але я не бачу тут жодного проривного успіху", – наголосив представник розвідки.

Він також зауважив, що мета Москви — створити в США й інших країнах ситуацію, за якої в короткостроковій перспективі буде зламано волю народу і держави підтримувати Україну.

"Це, звичайно, амбіції. Знову ж таки, чи вийде це – окреме питання. Безперечно, Росії було б вигідно, якби допомога Україні припинилася", – додав Розін.

Читайте також: Спікер Палати представників США хоче зустрітися з Байденом перед розглядом законопроєкту про допомогу Україні — NBC

Раніше Служба зовнішньої розвідки Естонії повідомляла, що РФ має намір подвоїти кількість своїх військових уздовж кордону з країнами Балтії та Фінляндією в межах підготовки до потенційного військового конфлікту з НАТО протягом наступного десятиліття