UA / RU
Підтримати ZN.ua

Росіяни офіційно підтримали партію Ле Пен на виборах у Франції

Politico зазначає, що фактичну лідерку «Національного обʼєднання» давно повʼязують із Москвою.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

Російське МЗС висловилось на підтримку ультраправої партії «Національне обʼєднання» Марін Ле Пен на позачергових парламентських виборах у Франції. Заступник речника міністерства Андрєй Настасін сказав, що «французькі чиновники не зможуть ігнорувати глибокі зміни» у настроях народу країни, повідомляє Politico.

«Народ Франції прагне до суверенної зовнішньої політики, яка б служила його національним інтересам, і хоче відмовитись від диктату Вашингтона та Брюсселя», — йдеться у заяві МЗС Росії.

Читайте також: Чи може щось зупинити Марін Ле Пен, лідерку "Національного об'єднання" від приходу до влади у Франції? — Politico

Видання зазначає, що раніше партія Ле Пен виступала проти санкцій ЄС проти Москви. У своїй президентській програмі на 2022 рік Ле Пен закликала до поглиблення дипломатичних зв’язків з Росією. Цю пропозицію кілька днів тому «тихо вилучили» з маніфесту партії, оскільки вона намагається виглядати більш респектабельною та заспокоїти міжнародних партнерів Франції, додає Politico.

Нагадаємо, «Національне обʼєднання» перемогло у першому турі позачергових парламентських виборів у Франції. Згідно з екзитполом, партія Ле Пен набрала 34% голосів виборців, водночас блок президента країни Еммануеля Макрона — 20,3%.

Раніше премʼєра Франції Габріель Атталь заявляв, що приходу до влади «Національного обʼєднання» можна запобігти. Про це він сказав після того, як понад 200 кандидатів вирішили вийти з передвиборчих перегонів, аби розчистити шлях для того, хто має найбільше шансів перемогти кандидата від партії Ле Пен у своєму окрузі.