UA / RU
Підтримати ZN.ua

Рада ЄС обговорить посилення української ППО – Боррель

Також Рада ЄС обговорить зобов'язання у сфері безпеки.

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель анонсував, що Рада ЄС на наступному засіданні обговорить збільшення допомоги ЗСУ. Про це Боррель повідомив у соцмережі X.

Читайте також: ЄС узгодив жорсткі правила регулювання штучного інтелекту

Він нагадав, що Росія здійснила найбільшу ракетну атаку на міста України за останні два місяці. Тому, за його словами, є необхідність посилення Збройних сил України, включаючи системи протиповітряної оборони. 

“На наступному засіданні [Ради ЄС] ми обговоримо зобов'язання ЄС у сфері безпеки, а також пропозиції щодо збільшення нашого внеску у військові спроможності України”, – написав Жозеп Боррель.

Читайте також: ЄС не зможе швидко передати Україні доходи від заморожених російських активів — Reuters

Нагадаємо, 8 грудня російські військові літаки випустили 19 ракет далекого радіусу дії по цілях в Україні, в результаті чого один мирний житель загинув, ще кілька були поранені, пошкоджено промисловий об’єкт.

За даними Повітряних сил, сили протиповітряної оборони Україні під час ракетної атаки Росії вранці 8 грудня знищили 14 з 19 ракет.

Sky News написала із посиланням на західного посадовця на закритому брифінгу для журналістів, що Росія, імовірно, розпочала нову велику військову кампанію в Україні.