UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Пускає пил в очі": МЗС Британії не вірить у погрози Путіна

Леммі підкреслив необхідність спільної стратегії у допомозі Україні.

Міністр закордонних справ Британії Девід Леммі вважає, що очільник Кремля Владімір Путін бреше, коли погрожує застосувати ядерну зброю. У інтервʼю для BBC він заявив, що російський диктатор таким чином "пускає пил в очі".

За словами Леммі, погрози Путіна є його modus operandi [звичний спосіб дії злочинця]. Він додав, що Захід не повинен збити з курсу "фашист", який не зупиниться у своїй агресії проти України.

Також Леммі заявив, що союзники повинні зібратися разом із президентом Володимиром Зеленським, аби оцінити потреби України. За його словами, Захід повинен мати спільну стратегію щодо підтримки Києва.

Читайте також: Путін не зацікавлений у виконанні своїх погроз на адресу Заходу — The Telegraph

"Жодна війна не виграється однією зброєю", — заявив голова МЗС Британії.

Нагадаємо, Путін заявляв, що дозвіл з боку НАТО дозволити Україні бити вглиб РФ за допомогою західної зброї означатиме "пряму участь" НАТО у війні. За його словами, українська армія "не може" сама здійснювати такі удари.

На його погрози відповіли на Заході. За словами премʼєра Британії Кіра Стармера, Лондон не шукає ніякого конфлікту з Росією та не має таких намірів. Але, підкреслив Стармер, цю війну розпочала Москва, а Україна має право на самооборону, у чому їй допомагає Британія. Своєю чергою президент США Джо Байден заявив, що "не багато думає про Владіміра Путіна".

Також ворожу риторику Путіна коментували у МЗС України. Очільник відомства Андрій Сибіга нагадав, що росіяни повторюють свої погрози вже протягом багатьох років та не виконують їх, коли на агресію відповідають силою.

Про те, чому союзники не дозволяють Україні бити по Росії далекобійною зброєю та коли США все ж таки ухвалять необхідне для Києва рішення, розповідає Володимир Кравченко у статті "Далекобійні ракети. Шість причин, через які США не дають Україні бити вглиб Росії".