UA / RU
Підтримати ZN.ua

Президент Чехії запропонував Зеленському визначити дату його візиту до Києва

Петр Павел зазначив, що ідею його приєднання до президента Словаччини для поїздки в Україну було позитивно оцінено в обох країнах.

Президент Чехії Петр Павел запропонував українській стороні визначити дату свого візиту до Києва. Про це глава держави заявив в інтерв'ю "Суспільному".

За словами Павела, ідею його приєднання до президента Словаччини Зузану Чапутову, яка також збирається приїхати в Україну, було позитивно оцінено в обох країнах, і ця ідея ще жива.

"Коли я в Мюнхені зустрічався з главою українського парламенту, сказав, що готовий відвідати Україну на ранньому етапі свого президентства. Але, звісно, в Україні війна і в Києві досить насичене життя. Тож я залишив би можливість за українською стороною пропонувати дату візиту. Я зараз гнучкіший, ніж президент Зеленський", – заявив президент Чехії.

Читайте також: Петр Павел пояснив, чому НАТО варто розглядати членство України саме після завершення війни

Раніше, нагадаємо, Петр Павел заявив, що песимістично оцінює здатність України здобути перемогу у війні проти Росії у 2023 році. Також він застеріг від такої перемоги України, за якої розвалиться РФ, оскільки це, на його думку, призведе до ще більших проблем.