UA / RU
Підтримати ZN.ua

Премʼєрка Естонії подала у відставку. Вона стане главою євродипломатії

Каллас виконуватиме обовʼязки допоки не сформується новий уряд. 

Премʼєрка Естонії Кая Каллас у понеділок, 15 липня, подала у відставку разом з усім складом уряду. Вона стане главою європейської дипломатії, повідомляє ERR.

Каллас виконуватиме свої обовʼязки допоки не сформується новий уряд в країні. Вона висловила сподівання, що це станеться найближчим часом.

Своє перебування з 2021 року на посаді премʼєрки вона описала як «важкий час». За словами Каллас, її уряд добре впорався з коронакризою.

«Безперечно є речі, про які я шкодую, але зараз не найкращий час, щоб говорити про це», — зазначила Каллас.

Читайте також: Кая Каллас, наступний очільник дипломатичного відомства ЄС, продовжуватиме боротьбу з агресією Путіна — Bloomberg

Вона також висловила побажання, аби новий уряд мав силу та сміливість приймати непопулярні рішення. За її словами, це необхідно робити для того, аби Естонія існувала.

Нагадаємо, у червні лідери країн ЄС погодили кандидатуру Каллас на посаду глави європейської дипломатії замість Жозепа Борреля. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав її призначення «проривом» для Євросоюзу. Він наголосив, що це свідчить про одне: Європа не ховається і не намагається бути м'якшою щодо російської загрози.

Раніше The Economist повідомляв, що деякі європейські лідери побоюються того, що Каллас буде занадто жорстка. Зазначалось, що вона може «занадто багато уваги» приділяти конфлікту з Росією «на шкоду відносинам Європи з рештою світу».