UA / RU
Підтримати ZN.ua

Прем’єр Грузії Кобахідзе сподівається на покращення відносин з ЄС після завершення війни в Україні

"Цей процес почнеться і до того, проте багато чого залежатиме від того, коли заспокоїться політична ситуація в регіоні".

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе за підсумками саміту Європейського політичного співтовариства у Великій Британії заявив, що ставлення Євросоюзу до Грузії зміниться на краще, коли "ситуація в регіоні" заспокоїться. Про це повідомляє "Новости-Грузия".

За словами Кобахідзе, з учасниками саміту, зокрема, з главою європейської дипломатії Жозепом Боррелем і главою Європейської ради Шарлем Мішелем, він обговорив відносини Грузії та ЄС, питання розширення спільноти і поточний порядок денний.

"Моє загальне враження таке, що щойно в регіоні глобально зміниться і заспокоїться ситуація, ставлення до Грузії істотно зміниться. Цей процес почнеться і до того, проте багато чого залежатиме від того, коли заспокоїться політична ситуація в регіоні", – зазначив глава уряду Грузії.

За його словами, головною умовою для стабілізації ситуації в регіоні вважає закінчення війни в Україні.

"Ми дуже сподіваємося, що максимум через рік війна в Україні завершиться, відповідно, заспокоїться ситуація в регіоні, і це позитивно відіб'ється загалом на політичній ситуації в нашому регіоні та ставленні до Грузії", – додав він.

Читайте також: У Тбілісі заявили, що за рівнем демократії Грузія випереджає країни-члени НАТО

Раніше "Радіо Свобода" з посиланням на неназвані джерела повідомляло, що посли Європейського Союзу з 27 країн схвалили пропозицію Європейської комісії розпочати переговори про лібералізацію візового режиму з Вірменією.

Пропозиція, яка довго обговорювалася, тепер направляється до Європейської Ради для офіційного затвердження, а потім до Комісії, яка оголосить подробиці про те, коли вона почне переговори і який план дій вона пропонує.