UA / RU
Підтримати ZN.ua

Польща проведе військові навчання, спрямовані на протистояння загрозам з Білорусі та РФ

Варшава хоче забезпечити безпеку на кордоні та в повітрі.

Оперативне командування Збройних Сил Польщі повідомило, що з 1 серпня  розпочинають дві операції, спрямовані на зміцнення національної безпеки на східному кордоні країни. Вони є відповіддю на міграційний тиск Білорусі на Варшаву та повітряні атаки Росії по західних регіонах України, повідомило командування у соцмережі X.

Зазначається, що операції носитимуть назви "Безпечне Підляшшя" та "Східна зоря". Перша забезпечить захист від нелегальної міграції, яка відбувається на білоруському кордоні, а друга збільшить спроможність протидії загрозам повітряному простору Польщі під час російських обстрілів України. 

Читайте також: Польща тисне на Китай, щоб «приборкати» Білорусь – Bloomberg

"Перед обличчям зростаючих загроз Польща вживає рішучих заходів для захисту своїх кордонів і забезпечення безпеки своїх громадян. Операції "Безпечне Підляшшя" та "Східна зоря" є вираженням готовності Збройних Сил Польщі ефективно захищати країну та її мешканців", — заявили у польському командуванні.

Раніше польський премʼєр Дональд Туск оголосив про виділення 2.6 млрд євро на укріплення кордону з Білоруссю. План, який отримав назву "Східний щит", передбачає будівництво нових укріплень, парканів, зміну рельєфу місцевості та спеціальні лісові насадження вздовж 400 кілометрів сухопутного кордону.