UA / RU
Підтримати ZN.ua

Перемога України – це повне відновлення територіальної цілісності – посол Німеччини

"Це – наша мета. Для цього ми працюємо тут і підтримуємо вас".

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер заявив, що перемога України у війні настане тоді, коли країна відновить свою територіальну цілісність включно з Кримом. Про це він розповів в інтерв’ю Європейській правді.

"Я щойно сказав: Я тут, щоб допомогти вам виграти цю війну. І в кінці цієї війни Україна повинна перемогти. Це – наша мета. Для цього ми працюємо тут і підтримуємо вас", – сказав амбасадор Німеччини в Україні.

Коментуючи питання, що означає перемога, Єґер відповів: "Якщо говорити простими словами, повне відновлення територіальної цілісності України".

Читайте також: WP: Ослаблення Німеччини - тривожний сигнал для України і Європи

На уточнювальне запитання, чи включає це звільнення окупованого Криму, дипломат твердо відповів: "Звичайно. Крим – це невіддільна частина України".

Нагадаємо, Німеччина відклала рішення про надання ЗСУ крилатих ракет Taurus, ймовірно, через побоювання канцлера Олафа Шольца, що це потребуватиме залучення німецьких фахівців для підтримки і може наблизити ФРН до прямої конфронтації із РФ. Більшість громадян Німеччини підтримують рішення канцлера  не надавати українським військовим такі ракети.