UA / RU
Підтримати ZN.ua

Очільник МЗС Литви нагадав, як протистояли окупантам у Другу світову війну і опублікував твіт з палаючим НПЗ

Імовірно, що це реакція на спроби заборонити Україні нищити НПЗ в Росії

Удари по російських нафтопереробних заводах Україною викликали значний резонанс у світі та зокрема у США. Деякі провідні політики почали робити заяви про неприпустимість ударів по нафтовій інфраструктурі країни-агресора. Очільник литовського МЗС Ґабріелюс Ландсберґіс нагадав про те, що під час Другої світової війни війська антигітлерівської коаліції завдавали першочергових ударів по нафтобазам нацистської Німеччини. “Такі цілі були першочерговими”, – нагадує очільник зовнішньополітичного відомства балтійської держави.

До свого твіту він додав фото з хроніки часів Другої світової де бомбардувальник відлітає від знищеної цілі у вигляді промислового підприємства.

Читайте також: Міністр закордонних справ Литви відповів на критику українських ударів по російських НПЗ
Читайте також: Атаки українських дронів по НПЗ змушують російські компанії шукати способи захисту підприємств — Bloomberg

Раніше, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи удари по російським НПЗ, заявив, що Сполучені Штати Америки не можуть заборонити Києву боротися за незалежність. Очільник уряду зазначив, що війна дуже важка, але українці не можуть перестати боротися.

З початку січня Україна розбомбила більше десятка російських нафтопереробних заводів, включаючи деякі з найбільших заводів в Росії.

22 березня видання Financial Times повідомило, що США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру Росії, попередивши, що удари безпілотників можуть призвести до зростання світових цін на нафту і спровокувати дії у відповідь.