UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий прем’єр-міністр Франції виступив із першою промовою

"Важливо, щоб ця нова сторінка, цей період був корисним для французів і Франції".

Новопризначений прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє виступив зі своєю першою промовою. Новий глава уряду перейняв повноваження від Габріеля Атталя, який обіймав цю посаду з січня поточного року. Про це повідомляє BFMTV.

Політик наголосив, що "зі скромністю" приступає до роботи на новій посаді та що він хоче запропонувати відповідь на "виклики, гнів, страждання, відчуття покинутості та несправедливості які занадто часто охоплюють наші міста, наші райони і нашу сільську місцевість".

"Ми у складному моменті. Важливо, щоб ця нова сторінка, цей період був корисним для французів і Франції", – сказав він.

Барньє також запевнив, що через кілька днів, максимум через кілька тижнів буде презентувати перед парламентом законодавчі пріоритети і пропозиції нового уряду.

"Зараз від прем’єра чекають, щоб він казав правду, навіть якщо вона складна. Правду передусім про фінансовий борг, про "екологічний" борг, який вже лежить на плечах наших дітей; про вплив нашої країни у Європі. Але ми маємо передусім діяти, а не говорити, щоб знайти рішення, які будуть працювати", – підкреслив новопризначений прем’єр.

Читайте також: ЄС досі не зробив кроків, щоб надати Україні 50 млрд доларів за рахунок російських активів — Politico

Раніше очільниця французької ультраправої партії "Національне об’єднання" Марін Ле Пен заявила, що вона та її партія не братиме участі в майбутньому уряді Франції. Пан Барньє, каже політик, не є однією з наших креатур.