UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нижня палата парламенту Румунії схвалила законопроєкт щодо передачі Україні системи Patriot — Reuters

Тепер цей закон має підписати президент країни.

Сьогодні нижня палата парламенту Румунії схвалила законопроєкт, який дає дозвіл на передачу Україні системи протиракетної оборони Patriot. Уряд направив цей законопроєкт до парламенту на затвердження 2 вересня, інформує Reuters.

Після того, як президент Клаус Йоганніс підпише закон, уряд видасть розпорядження про передачу системи ППО Україні. В законопроєкті, який затвердив парламент також зазначено, що вартість заміни системи Patriot, не повинна перевищувати ту суму, яку Румунія спочатку заплатила за одну одиницю цієї системи. 

У 2017 році Румунія підписала угоду про купівлю систем Patriot вартістю 4 мільярди доларів, що стало її найбільшим контрактом на закупівлю сьогодні. Наразі вона отримала чотири системи, дві з яких вже введені в експлуатацію.

Читайте також: Румунія — новий незамінний союзник Америки у Східній Європі — The Hill

Раніше ми повідомляли, що міністр оборони Румунії Анджел Тилвар та очільник Пентагону Ллойд Остін обговорили питання військової підтримки України. Обговорення були зосереджені на безпековій ситуації, спричиненій агресивною війною Росії в Україні, співпраці між Румунією та Сполученими Штатами під егідою Стратегічного партнерства, статусі програм постачання та потребах модернізації румунської армії.