UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина повідомила скільки українців отримали громадянство ФРН

Також стало відомо скільки є натуралізацій з інших країн

Всього в Німеччині за рік отримало громадянство 200 000 людей. Це є рекордним показником з 2000 року. Серед тих хто отримав натуралізацію в Німеччині є і українціповідомляє видання BILD з посиланням на дані федерального статистичного відомства. Кількість нових громадян Німеччини збільшилось, порівно з минулим роком на 31 тисячу.

Середній вік серед нових громадян – 29,3 років, тоді як у населення Німеччини загалом – 44,6. 

Хто отримав громадянство Німеччини найбільше?

38% тих, хто отримав німецький паспорт за весь минулий рік – ексгромадяни Сирії. За рік кількість зареєстрованих сирійців, як громадян Німеччини зросло на 27 тисяч осіб.

П'ятьма найпоширенішими країнами звідки походять натуралізовані громадяни є Сирія, Туреччина, Ірак, Румунія та Афганістан. 56% нових німецьких громадян прибули саме з цих країн. Ексгромадяни Туреччини та Ірану отримали 10 700 натуралізацій.

Скільки українців стали громадянами Німеччини

Число українців, які отримали німецький паспорт у 2023 році, зросло на 300 осіб. Всього число українців, що отримали німецький паспорт склало 5900 осіб за рік, тобто 3% від загальної кількості натуралізацій.

Нагадаємо, що з червня 2024 року набирає чинності новий закон щодо натуралізації, який дає змогу отримати легальний статус громадянина Німеччини після 5, а в деяких випадках після 3 років проживання в країні. У Німеччині за останніми даними на травень 2024 року, проживає 1,1 мільйона українських біженців.