UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не лише агресивну риторику, але й рішення, які анонсував Путін слід сприймати абсолютно серйозно – Туск

"ЄС має ухвалювати рішення, які зрівноважать військовий потенціал Росії й зроблять Європу краще готовою до поганих сценаріїв".

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що усі заяви президента Росії Владіміра Путіна слід сприймати абсолютно серйозно. Про це повідомляє Onet.

"Не лише агресивну риторику, але й рішення, які анонсував Путін - щодо збільшення самодостатності Росії, переведення економіки на військові рейки, модернізації армії – усе це слід сприймати абсолютно серйозно", – зазначив очільник польського уряду.

"Європа має розуміти, що "гонка озброєнь", яку Росія нав’язує світу, зобов’язує Захід прокидатись і готуватися з військової точки зору до потенційних загроз. ЄС має ухвалювати рішення, які зрівноважать військовий потенціал Росії й зроблять Європу краще готовою до поганих сценаріїв", – додав Туск.

Читайте також: Як Росія розігрувала китайське вторгнення — Financial Times

Нагадаємо, президент Росії Владімір Путін під час свого звернення до Фєдерального собранія, зокрема, пообіцяв "скоро показати на практиці" ракетні комплекси "Сармат", які неодноразово провалювали випробування, та заявив, що стратегічні ядерні сили "знаходяться у стані повної готовності до гарантованого застосування".