UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАТО розпочинає військові навчання із захисту узбережжя Балтійського моря

Буде задіяно 14 країн альянсу.

Держави НАТО розпочали масштабні навчання із захисту північного узбережжя Балтійського моря. Вони охоплюватимуть узбережжя Латвії і Естонії. Про це повідомляє видання ERR.

Навчання були сплановані і проводяться під керівництвом штабу ВМС Німеччини, в них задіяні 14 країн, серед яких США та Канада. Загалом у навчаннях задіяно 3 тисячі військовослужбовців, до 30 кораблів і 15 літаків.

"Це перший раз, коли оборона Балтійського моря буде відпрацьовуватися в реальних умовах", – каже капітан-лейтенант Отт Лаанеметс, командир військово-морського протимінного дивізіону.

Читайте також: В Індонезії проходять масштабні військові навчання під керівництвом США. Це напрягає Китай

Також вперше в тренуваннях бере участь великий американський десантний корабель Mesa Verde, який може вмістити 800 солдатів і відповідну техніку.

"Спочатку ми повинні прорватися через Балтійське море. Спочатку треба виграти повітряний бій, потім надводний бій, потім мінний бій. А потім ви повинні доставити щось на сушу", – описав Лаанеметс.

Раніше повідомлялося, що військово-морські сили Румунії та Сполучених Штатів Америки 11-15 вересня разом проведуть багатонаціональні навчання "Морський бриз 23.3" у частинах Чорного моря та дельти Дунаю.