UA / RU
Підтримати ZN.ua

Напередодні Саміту миру хакери «деструктивно» атакували урядові сайти Швейцарії

Швейцарські урядовці очікують продовження атак безпосередньо під час Саміту

Вранці 13 червня сайти швейцарського уряду та організацій, що беруть участь у підготовці Саміту миру щодо війни в Україні, стали об'єктами кібератак. Про це повідомляє Swissinfo із посиланням на Національний центр кібербезпеки (NCSC).

У NCSC заявили, що атаки, ймовірно, були пов'язані з мирною конференцією, яка буде проходити у курортному місті Бюргеншток 15-16 червня. Фахівці очікують подальших кібератаки напередодні Саміту та під час його проведення. 

Читайте також: У ЄС зросла кількість кібератак, до багатьох із них причетна РФ 

«Хоча атаки призвели до незначних перебоїв у роботі, вони були в межах встановленого діапазону толерантності, і діяльність постраждалих організацій не зазнала значного впливу. Наразі гострої загрози немає», – передає заяву чиновників Swissinfo.

За даними NCSC, безпека даних і систем не була під загрозою, оскільки хакери здійснюють деструктивні кібератаки, щоб поширювати свої політичні послання і привертати увагу. 

Читайте також: Китай проштовхує конкуруючий мирний план щодо України напередодні Глобального саміту – Reuters

Нагадаємо, швейцарська газета NZZ am Sonntag, посилаючись на ІТ-експертів і джерела у Федеральному управлінні кібербезпеки Швейцарії, повідомила, що Росія, яку не запросили на Саміт миру, ймовірно, шукатиме способи зірвати зустріч.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що Саміт миру стане першим кроком до миру в Україні, заснованого на міжнародному праві.