UA / RU
Підтримати ZN.ua

Молдова розгляне можливість запровадження санкцій проти іноземців за дестабілізацію ситуації в країні

Нещодавно ЄС запровадив санкції проти проросійського олігарха через загрозу стабільності та безпеці Молдови.

У Молдові розглянуть можливість запровадження санкцій проти іноземців, відповідальних за дестабілізацію ситуації в країні. Про це заявив речник парламенту Молдови Ігор Гросу, повідомляє NewsMaker.

«Думаю, що найефективніший інструмент — це розслідування прокуратури чи інформація, яку збирають СІБ (Служба інформації та безпеки – ред.) та МВС (Міністерство внутрішніх справ – ред.)», - зазначив він.

«Докази, з якими можна йти до суду та заявити, що іноземний громадянин скоїв злочин проти нашої держави. Те, що ми введемо санкції проти іноземного громадянина, який не перебуває на території нашої країни, і в нього немає активів, який це дасть ефект?», — додав речник парламенту.

При цьому, Гросу заявив, що парламент країни все-таки розгляне можливість санкцій. Зокрема, буде обговорюватися те, як такий санкційний режим паралельно допоможе із розслідуваннями.

Читайте також: Молдова розраховує на вступ до ЄС до 2030 року разом із окупованим РФ регіоном — Санду

Раніше повідомлялося, що до санкційного списку ЄС потрапили олігархи Володимир Плахотнюк та Ілан Шор, депутат парламенту Марина Таубер, а також колишній заступник голови Генінспекторату поліції Георгій Кавкалюк та російський бізнесмен Ігор Чайка.

Партія «Шор» бере участь у фінансуванні та навчанні осіб з метою провокації заворушень. Шор та його політичні союзники є одними з ключових організаторів демонстрацій проти уряду та президентки Маї Санду з вересня минулого року.