UA / RU
Підтримати ZN.ua

Мелоні закликає ЄС допомогти стримати наплив мігрантів до Італії

Уряд країни планує вжити "надзвичайних заходів”.

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні закликала ЄС надати термінову допомогу для стримування потоку мігрантів до країни, оскільки її уряд готується оголосити про нові заходи вже в понеділок, 18 вересня. Про це повідомляє Bloomberg.

Читайте також: ЄС збирається відправляти мігрантів додому – кількість нелегалів зростає

Мелоні запросила главу Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн відвідати Лампедузу, щоб стати свідком гуманітарної катастрофи, яка розгортається на крихітному острові між Тунісом і Сицилією, куди продовжують прибувати тисячі мігрантів.

Прем'єр-міністр також закликала главу Євроради Шарля Мішеля включити це питання до порядку денного Ради ЄС у жовтні, про що вона повідомила в соціальних мережах. Крім того, Мелоні закликала місію ЄС зупинити нелегальний потік мігрантів, які прямують до Європи.

Читайте також: У Міноборони Італії розраховують на закінчення війни в Україні протягом 7-8 місяців

"Італійський уряд має намір вжити надзвичайних заходів, щоб впоратися з кількістю прибулих до наших берегів", - сказала Мелоні, додавши, що план буде обговорюватися на засіданні кабінету міністрів у понеділок. 

План, зокрема, включає продовження терміну утримання нелегальних мігрантів і будівництво нових приймальних структур для їхнього розміщення.

Італія хоче обмежити міграційні потоки з Північної Африки шляхом посилення співпраці між органами влади, спрямованої на обмеження виїздів. У липні Мелоні організувала міжнародну конференцію з питань розвитку та міграції в Римі після того, як раніше того ж місяця Туніс і ЄС підписали угоду, спрямовану на розбудову співпраці у сфері міграційної політики.

Мер Лампедузи заявив у четвер, 14 вересня, що лише за попередні 48 годин до країни прибуло сім тисяч людей, додавши, що "точка неповернення" вже досягнута.

Читайте також: Перекинувся човен з мігрантами, які намагалися перетнути Ла-Манш: є загиблі 

Раніше повідомлялося, що Мелоні виступила за створення альянсу для боротьби з нелегальною міграцією. Італія вже уклала угоду з Тунісом, звідки прибуває багато мігрантів, і хоче зробити цей документ взірцем для інших країн.