UA / RU
Підтримати ZN.ua

Макрон запросив європейських лідерів до Парижу – на розмову про допомогу Україні

Зустріч запланована на наступному тижні

Президент Франції Еммануель Макрон запросив лідерів європейських країн наступного тижня до Парижу, щоб обговорити пропозиції щодо допомоги Україні. Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда, який також був запрошений до Франції.

«Президент Макрон запросив низку європейських лідерів досить ситуативно, щоб обговорити нові пропозиції та рішення для України. Крім Польщі, запрошені лідери багатьох країн», – сказав Дуда в інтерв'ю телеканалу Polsat, передає Bloomberg.

Читайте також: Франція у своїй безпековій угоді в дечому пішла далі за Британію

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та Президент Франції Еммануель Макрон 16 лютого підписали у Парижі двосторонню Угоду про співробітництво у сфері безпеки, яка стала вже третьою подібною угодою на виконання Спільної декларації G7. 

Макрон заявив, що планує приїхати до України «до середини березня». Попередній візит був скасований з міркувань безпеки. Очікувалося, що французьки президент «привезе» до України близько 40 ракет великої дальності SCALP і кілька сотень авіабомб.

Читайте також: Франція, Німеччина та Польща розпочнуть кампанію боротьби з дезінформацією щодо України

Слідом за Великою Британією угоди про співробітництво у сфері безпеки з Україною підписали Німеччина та Франція. Що спільного в цих трьох угодах? Якими є відмінності? Навіщо вони нашій країні? Про це пише оглядач відділу міжнародної політики ZN.UA Володимир Кравченко у статті «Угоди з Францією та Німеччиною: що вони означають для України».