UA / RU
Підтримати ZN.ua

Литва визнала понад 2000 росіян і білорусів загрозою своїй нацбезпеці

Їм не видають візи і скасовують посвідки на проживання.

Із кінця листопада 2022 року всі громадяни Росії та Білорусі, які звертаються за міграційними послугами, такими як видача або заміна дозволів на тимчасове або постійне проживання в Литві, зобов'язані заповнити анкету, щоб надати певну інформацію і висловити своє ставлення до війни в Україні. У підсумку влада виявила більше 2000 людей, які становлять загрозу нацбезпеці країни.

Після того, як Департамент міграції вивчив зібрану інформацію та додаткові дані від різних національних установ, 1 644 громадяни Білорусі були визнані такими, що становлять загрозу національній безпеці, пише LRT. Зокрема у 562 випадках їм відмовили у видачі дозволу на тимчасове проживання в Литві, а в 343 випадках – у заміні.

Читайте також: Литва в кінці листопада планує розпочати зміну посвідок на проживання для українських біженців

Також 450 білорусам анулювали їхні попередні дозволи на тимчасове проживання. Водночас за рік 279 людям відмовили у видачі національних литовських віз.

Окрім того, 397 громадян Росії були визнані у Литві такими, що становлять загрозу національній безпеці. Із них 76 людей отримали відмову у видачі дозволу на тимчасове проживання, 84 - відмову у заміні посвідки, а 90 - анулювання раніше виданих документів.

Нагадаємо, Литва вирішила спрямувати на відновлення України штрафи, отримані за недотримання міжнародних та національних санкцій проти РФ.