UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄС вперше в історії надасть Вірменії військову допомогу

Зокрема, вірменська армія стане більш сумісною із європейськими.

Рада ЄС схвалила допомогу Збройним Силам Вірменії у рамках Європейського фонду миру (EPF) на 10 млн євро. Це перше подібне рішення Євросоюзу, йдеться у пресрелізі Ради.

Зазначається, що ця допомога повинна посилити матеріально-технічний потенціал вірменської армії та сприятиме покращенню захисту цивільних осіб у кризових і надзвичайних ситуаціях. Також за допомогою такої підтримки Єреван зможе зробити свої війська більш сумісними із західними, аби в подальшому він зміг брати участь у спільних з ЄС операціях. 

Читайте також: Вірменія та США проводять спільні військові навчання: ймовірно це сигнал Москві

"Ми маємо взаємний інтерес у подальшому розширенні нашого діалогу щодо зовнішньої політики та політики безпеки, також розглядаємо майбутню участь Вірменії в місіях та операціях під проводом ЄС", — заявив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у ЄС ухвалили рішення про початок переговорів про безвіз з Вірменією. Джерела повідомили, що візовий режим скасують лише за умови повного виконання Єреваном всіх необхідних критеріїв Євросоюзу, що займе кілька років.