UA / RU
Підтримати ZN.ua

ЄБРР надав 30 млн євро компанії Urban Hub: в Литві та ще в двох країнах побудують сучасну комерційну нерухомість

Компанія з Литви отримала інвестиції, щоб побудувати нові будівлі для потреб бізнесу у країнах Балтії.

Європейський банк реконструкції та розвитку інвестує 30 мільйонів євро в литовську будівельну компанію UAB Urban Hub Holding, повідомляє пресслужба ЄБРР. Усі проєкти будуть сертифіковані за міжнародними стандартами, що сприятиме зростанню стійких будівель у регіонах ЄБРР та підтримуватиме цілі декарбонізації в будівельному секторі.

Читайте також: «Західна допомога Україні перевищує план Маршалла», – глава ЄБРР

«Партнерство з ЄБРР дозволить вчасно здати поточні проекти загальною площею майже 100 000 квадратних метрів орендної площі, а також забезпечить нашу майбутню експансію на інші європейські ринки», - зазначив Ґедрюс Муліуоліс, виконавчий директор Urban Hub.

Читайте також: Литва схвалила пакет довгострокової допомоги Україні у розмірі 200 млн євро

Директор ЄБРР з нерухомості та туризму Влахо Коякович сказав, що інноваційної концепції нерухомості підтримає створення та розвиток малих і середніх підприємств, які є опорою регіональної економіки.

«Наше партнерство збільшить доступність сучасних екологічних будівель у країнах, де ми працюємо, і прискорить декарбонізацію сектора нерухомості», - зазначив він.

Читайте також: ЄБРР надав Україні 3,8 млрд євро допомоги за два роки: які напрями у пріоритеті

ЄБРР є провідним інституційним інвестором у країнах Балтії і сприяє розвитку ринків капіталу та підтримки цифровізації. Інвестиції у ці напрями в регіоні склали:

Раніше ми писали про те, що від початку війни Росії проти України ЄБРР інвестував в українську економіку 3,8 млрд євро. У найближчі п’ять років ЄБРР може направити ще від 7,5 до 15 млрд євро.