UA / RU
Підтримати ZN.ua

Італія готова взяти на себе організацію саміту з відновлення України у 2025 році – МЗС

"Це тема, яку ми також поставили в центр нашого головування у G7".

Міністерство закордонних справ Італії заявило, що країна готова наступного року прийняти у себе конференцію з питань відновлення України.

Глава відомства Антоніо Таяні наголосив, що його уряд твердо налаштований підтримувати відновлення та реконструкцію України, про що свідчить присутність італійського бізнесу на Конференції в Берліні.

"Це тема, яку ми також поставили в центр нашого головування у G7: ми очікуємо конкретних результатів від конференції та готові взяти на себе її організацію в Італії у 2025 році", – зазначив міністр.

Політик також додав, що італійська двостороння допомога – без урахування військової допомоги та внеску в загальноєвропейську – наразі становить понад 2 мільярди євро.

Читайте також: G7 планує закликати Китай припинити підтримку Росії у війні проти України — Bloomberg

У відомстві повідомили, що у Конференції з відбудови у 2025 році візьмуть участь глави держав і урядів із 77 країн: загалом очікується близько 1800 учасників. Буде запрошено 500 компаній, з них 150 з Німеччини, 150 з України та 200 з інших країн-учасниць.

Раніше AFP із посиланням на Єлисейський палац повідомляло, що лідери країн G7 погодилися  до кінця року надати Україні 50 мільярдів доларів за рахунок використання заморожених російських активів