UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глави Міноборони Румунії та США обговорили військову допомогу Україні

"Україна може розраховувати на єдність і згуртованість союзників".

Міністр оборони Румунії Анджел Тилвар у межах розмови з очільником Пентагону Ллойдом Остіном, зокрема, обговорив питання військової підтримки України. Про це повідомляє офіційний сайт румунського Міноборони.

Обговорення були зосереджені на безпековій ситуації, спричиненій агресивною війною Російської Федерації в Україні, співпраці між Румунією та Сполученими Штатами під егідою Стратегічного партнерства, статусі програм постачання та потребах модернізації румунської армії.

"Румунія продовжує солідарно докладати зусиль для підтримки України та українських Збройних Сил на тлі невибіркових атак, розпочатих Росією проти населення та об'єктів критичної інфраструктури. Україна може розраховувати на єдність і згуртованість союзників", – зазначив Тилвар.

Глава румунського Міноборони подякував Вашингтону за внесок у забезпечення безпеки Румунії та східного флангу НАТО, підкресливши стратегічну важливість американської присутності в країні.

Читайте також: Румунія — новий незамінний союзник Америки у Східній Європі — The Hill

Раніше працівники Міністерства оборони Румунії знайшли фрагменти безпілотників, які впали минулого тижня на березі Дунаю після російських атак на цивільні об'єкти та портову інфраструктуру в Україні. Це не перший випадок, коли російські БПЛА опиняються на території Румунії.

Крім того, МЗС Румунії висловило Росії протест за падіння уламків безпілотника. 25 липня МЗС Румунії викликало тимчасово повірену в справах російського посольства Єлєну Копніну.