UA / RU
Підтримати ZN.ua

Глава уряду Данії: План перемоги України містить дуже хороші ідеї

"Ця війна ніколи не повинна була розпочатися, тому найбільше, чого ми прагнемо – це мир".

Прем’єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен прокоментувала український План перемоги, зазначивши, що він містить "дуже хороші ідеї". Про це повідомляє DR.

"Ця війна ніколи не повинна була розпочатися, тому найбільше, чого ми прагнемо – це мир. Я думаю, що в запропонованому плані перемоги є дуже, дуже хороші ідеї. І я згодна із Зеленським, що центральним пунктом для цього є членство в НАТО. Це найважливіше страхування життя, яке ви можете дати країні", – сказала Фредеріксен.

За її словами, саме бажання отримати запрошення до НАТО не є цілком беззаперечним. Однак, каже вона, уряд США є серед тих, хто виступає проти.

"Є й ті, хто досі дуже скептично ставиться до членства України в НАТО. Ми активно підтримуємо це з данської сторони. Про це я також скажу сьогодні", – заявила прем’єрка.

Фредеріксен наголосила, що війна повинна закінчитися якомога швидше, але вона має закінчитися "справедливим та демократичним шляхом".

Читайте також: Зеленський представив у Раді план перемоги України

"Я хочу наполягати на тому, щоб Європа, Захід і альянс НАТО мали необхідну оборону, щоб ми могли бути впевнені, що наші люди можуть жити в мирі та безпеці. А скільки це буде коштувати, стільки і буде коштувати", – додала вона.

Раніше Зеленський заявляв, що у разі відсутності підтримки Плану перемоги з боку США Україна продовжить жити за "планом Б". За його словами, українці вже роками роблять це в умовах повномасштабної війни.