UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонія висилає ще одного російського дипломата 

Країна не має наміру терпіти дії РФ, спрямовані проти її незалежності та безпеки.

Міністерство закордонних справ Естонії у вівторок, 19 березня, викликало тимчасового повіреного у справах Росії в країні та вручило йому ноту про те, що співробітника посольства РФ із дипломатичним статусом оголошено персоною нон грата. Про це повідомляє ERR.

Читайте також: В Естонії відмовилися гарантувати, що їхні військові не втручатимуться у воєнні дії в Україні

МЗС Естонії попередило, що країна не має наміру терпіти дії РФ, спрямовані проти її незалежності та суверенітету.

"Гібридні операції проти безпеки Естонської Республіки, які координуються російськими спецслужбами, мають припинитися", - заявили в МЗС Естонії.

"Посольство Росії неприпустимо втрутилося у внутрішні справи Естонії, а конкретніше, у процес правосуддя, заволодівши документами кримінальної справи та сприяючи їх публікації у російських соціальних мережах", - сказав міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, наголосивши, що скоординовані дії спецслужб РФ проти його країни, зокрема, гібридні операції проти безпеки, неприйнятні і повинні припинитися.

“Ми не потерпимо і не приймемо втручання у внутрішні справи Естонії і швидко й конкретно реагуватимемо на подібні ситуації”, - заявив міністр.

Читайте також: Розвідка Естонії: Росіяни готуються до війни з НАТО протягом найближчих 10 років

У січні минулого року Естонія вимагала від РФ скоротити кількість працівників російського посольства в Таллінні, щоб забезпечити паритет із кількістю працівників естонського посольства в Москві.

У відповідь на це РФ викликала посла Естонії, якому передали прохання залишити російську столицю. Також Москва відкликала свого посла з Таллінна. Торік на початку лютого Росію залишив посол Естонії, а Естонію – посол РФ.