UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонія обіцяє допомогти з розблокуванням польсько-українського кордону

Глава МЗС Естонії також очікує прогресу на шляху України до ЄС.

Естонія готова сприяти якнайшвидшому розв'язанню проблеми блокування польсько-українського кордону польськими перевізниками. Про це заявив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна, пише PAP.

Читайте також: Дональд Туск обіцяє одразу після обрання зайнятись розблокуванням кордону з Україною

"Польські прикордонні переходи використовуються, зокрема, для доставки життєво важливої гуманітарної та оборонної допомоги, а також для транспортування товарів, які підживлюють економіку України. Тому Естонія готова зробити свій внесок у пошук швидкого рішення", – зазначив естонський міністр.

Крім того він заявив, що наступного тижня очікує прогресу на шляху України до ЄС, а також прийняття 12-го пакету санкцій, адже робота з міжнародної ізоляції Росії має продовжуватися.

Читайте також: Польські виробники молока втрачають ринок України через страйк перевізників

Повідомлялось, що торговельні асоціації та палати Бельгії, Австрії, Нідерландів та Італії закликали всі європейські компанії бойкотувати польських перевізників, які влаштували транспортну блокаду на польсько-українському кордоні. Із їхніми представниками просять не поновлювати контракти та не укладати нові угоди.

Спираючись на цифри, ситуацію пояснює Юлія Самаєва у статті “Блокада кордону. Що варто пояснити полякам, аби її припинити”.