UA / RU
Підтримати ZN.ua

Частота авіарейсів між Росією та Грузією зросте більш ніж удвічі

Авіакомпанії «Азімут» та Georgian Airways збільшують частоту рейсів

Російська авіакомпанія «Азімут» та грузинська Georgian Airways, після відновлення авіасполучення між Росією та Грузією, збільшують у липні частоту польотів між Москвою та Тбілісі.

Замість семи рейсів на тиждень, «Азімут» тепер виконуватиме 14 – по два рейси на день. Починаючи з 5 липня у розкладі з'явиться додатковий вечірній рейс, передає «Эхо Кавказа».

Читайте також: Керівництво Грузії стверджує, що не допомагає Росії обходити санкції

Також три рейси на тиждень додає Georgian Airways, яка з травня щодня виконує рейси до Москви. Авіакомпанія не афішувала цього на своїх сторінках у соціальних мережах, але квитки вже доступні на сайті.

В результаті, частота польотів між Москвою та Тбілісі збільшується до 24 рейсів на тиждень.

Georgian Airways також пропонує росіянам транзитні рейси до Європи. 1 липня президент України Володимир Зеленський ввів у дію економічні санкції проти Georgian Airways на 10 років.

Читайте також: У Грузії не запроваджують санкції проти Росії тому, що бояться війни — Папуашвілі

Нагадаємо, що авіасполучення між РФ та частково окупованою нею Грузією відновилося 17 травня. Воно отримало засудження з боку грузинської опозиції та Європейського Союзу. Відповідаючи на критику, генеральний секретар правлячої партії «Грузинська мрія» Каха Каладзе заявив, що питання доцільності авіасполучення з Росією стоятиме на порядку денному після того, як Грузія стане членом Євросоюзу.

Раніше спікер парламенту Грузії Шалва Папуашвілі заявив, що зближення його країни з Росією (яка окупувала частину грузинської території) відбувається в рамках «стратегічної політики терпіння».