UA / RU
Підтримати ZN.ua

Боррель планує відвідати Україну найближчим часом

Глава європейської дипломатії нагадав, що відвідував Україну у січні 2022 року, зокрема згадав про свою поїздку на Донбас і на лінію зіткнення.

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель заявив, що планує відвідати Україну найближчим часом, а також згадав свій візит до нашої держави перед початком повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє ЄП.

Глава дипломатії ЄС зазначив, що відвідував Україну у січні 2022 року, зокрема нагадав про свою поїздку на Донбас і на лінію зіткнення.

"Я планую поїхати в Україну після Різдва, через два роки після моєї першої поїздки на фронт…Два роки тому це був більш-менш заморожений конфлікт. Зараз це відкритий конфлікт, через який ви втрачаєте багато життів", – розповів Боррель.

За його словами, єдине, що може зробити ЄС – це підтримувати Україну "настільки, наскільки це можливо, і так довго, наскільки це буде потрібно".

Він також висловив сподівання, що на засіданні Європейської ради 14-15 грудня "лідери зроблять позитивні кроки у вашу сторону".

Читайте також: ЄС рішуче засуджує наміри РФ провести “президентські вибори” на окупованих територіях України

Раніше високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками Ради міністрів ЄС із закордонних справ закликав посилити та прискорити надання допомоги Україні у майбутньому.