UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Міненерго пояснили, чи запровадять графіки відключення світла у травні

Інформація про це з'явилася у мережі.

За прогнозами експертів, наступної осені українці можуть знову зіткнутися с відключеннями світла через ракетні обстріли Росією. Відновити міцність енергосистеми важким обладнанням до наступного сезону Україна, найімовірніше, не встигне.

Читайте також: У НКРЕКП розписали складові, за рахунок яких мають вчетверо підвищити тарифи на електроенергію для населення

Але у травні відключень чекати не варто. Інформація про запровадження графіків відключення споживачів цього місяця виявилася фейком. Про це повідомили в Telegram-каналі Міністерства енергетики України.

Там підкреслили, що ця інформація не відповідає дійсності і запровадження жодних графіків обмежень постачання електроенергії не планується.

«Майже три місяці, незважаючи на терор ворога та обстріли об’єктів енергетичної інфраструктури, енергосистема працює, повністю забезпечуючи споживання. Завдяки злагодженій роботі всіх видів генерації вдалося скасувати обмеження постачання електроенергії споживачам», – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

За його словами, зараз триває активна підготовка енергосистеми до нового опалювального сезону. Зокрема, Міністерством енергетики спільно з усіма енергетичним компаніями країни, що генерують, передають та розподіляють електроенергію, складено оптимізований графік ремонтів.

Наразі відключення споживачів від електропостачання можуть відбуватися винятково внаслідок пошкодження російськими окупантами об’єктів генерації і мережевої інфраструктури.

Майже всю зиму ворог бив по енергосистемі. Було запущено понад 1200 ракет і дронів. Левову частку збили або ж вони схибили, але сотні все ж таки дісталися цілей. Кількість пошкоджених підстанцій і енергоблоків обчислюється десятками. Чи можливі віялові відключення світла влітку та що буде з цінами на електроенергію у майбутньому, читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича «Підвищення цін на електроенергію та віялові відключення в червні» на ZN.UA.