UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна планує компенсувати дефіцит електроенергії восени та взимку поставками з Польщі – «Укренерго»

Раніше він говорив, що найскладніший період уже позаду.

Україна співпрацює з Польщею, аби збільшити технічні можливості і обсяг постачання електроенергії в країну протягом осені та зими.

Про це розповів очільник правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. Водночас, за його словами, продовжується ремонт зруйнованих Росією енергооб’єктів та розбудова захисту для них.

Читайте також: Збільшення імпорту електроенергії з ЄС: на скільки реальні плани "Укренерго"

«Напрацьовуємо варіанти, які дозволять компенсувати дефіцит, який спричинили російські удари ракетами та дронами. Після того, як досягнемо домовленостей, оголосимо про це детальніше», – зазначив він.

Кудрицький зауважив, що попри нинішню відсутність обмежень на споживання електроенергії, пошкодження енергетичних об’єктів залишаються значними, тому після повернення спеки можуть знову з’явитися відключення.

Нагадаємо, наприкінці липня Кудрицький говорив, що в Україні тепер менше вимикатимуть світло, оскільки «найскладніша ситуація з відключенням електроенергії уже позаду».

Читайте також: В YASNO попередили українців: “Не продавайте генератори“

Зима близько. Росія послаблювати тиск не збирається. Її ракети з подвоєною силою продовжать бити по наших об’єктах енергетики. Як нам пережити зиму? Свою дієву відповідь на це питання мають дати як центральна влада (парламент, уряд і президент) та органи місцевого самоврядування (голови громад і місцеві ради, начальники військових адміністрацій населених пунктів), так і самі люди.

В першій частині статті «Як нам пережити зиму? Що робить влада» директор Інституту міста Олександр Сергієнко розбирався, як у такій екстремальній ситуації діє влада.