UA / RU
Підтримати ZN.ua

Готуйте генератори: в Міненергетики зробити важливе попередження

Вже зараз варто подбати про автономність.

Минулої зими Росія постійно здійснювала ракетні удари по енергетичній системі України, тому українці змушені були жити в умовах постійних відключень світла. Цього року ситуація може повторитися.

Читайте також: Важка зима: експерти спрогнозували, чи готова до неї енергосистема України

Міністр енергетики України Герман Галущенко в ефірі національного телемарафону попередив, що українцям варто придбати генератори, пише «УНІАН». Це має допомогти уникнути тривалих відключень світла восени і прийдешньої зими.

Міністр пообіцяв, що система протиповітряної оборони України і Міненерго докладуть усіх можливих зусиль для того, щоб українцям генератори не знадобилися.

«Купіть генератори, перевірте, щоб вони були в робочому стані. Якщо є можливість, підсилюйте автономне функціонування, зробіть це. А ми зі свого боку разом з нашою ППО будемо робити все, щоб ця техніка вам не знадобилася», – попередив він.

Як ми переживемо другу воєнну зиму, залежить від трьох чинників: кількості ворожих ударів, результативності нашої ППО й ефективності заходів щодо відновлення енергосистеми. Яка ситуація з енергетикою зараз і до чого слід підготуватися, читайте в матеріалі Ігоря Маскалевича «Якщо енергосистемі знадобилася аварійна допомога для кондиціонерів, що буде в мороз під обстрілами?» на ZN.UA.