UA / RU
Підтримати ZN.ua

У Великій Британії поділились очікуваннями від візиту Сі Цзіньпіна до Москви

Китай міг би вплинути на рішення Путіна.

Велика Британія продовжуватиме закликати Китай приєднатися до інших країн у закликах до президента РФ Владіміра Путіна вивести свої війська з України. Про це напередодні візиту китайського лідера до Москви повідомив речник британського прем’єр-міністра Ріші Сунака.

Він наголосив, що під час візиту Сі Цзіньпін міг би зіграти справжню роль у відновленні суверенітету України - і в Британії цей крок вітатимуть.

«Ми впевнені, що будь-яка мирна угода, яка не ґрунтується на суверенітеті та самовизначенні України, взагалі не буде мирною угодою», – сказав речник, передає Reuters.

Читайте також: Сигнал лідеру Китаю: Клімкін пояснив, як вплине на візит Сі Цзіньпіна до Москви рішення МКС про арешт Путіна

У п'ятницю МЗС Китаю повідомило, що візит президента Сі до Москви триватиме з понеділка по середу, а війна в Україні буде однією з головних тем переговорів. «Пропозиція Китаю зводиться до одного речення, яке полягає в тому, щоб закликати до миру та сприяти переговорам», - сказав речник МЗС Китаю Ван Веньбінь.

Натомість США переконані, що заклики Китаю до припинення вогню в Україні зміцнять "російське завоювання".