UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сі Цзіньпін оголосив про нове стратегічне партнерство

Стратегічним партнером Китаю оголошена Грузія, яка підтримує «принцип єдиного Китаю»

28 липня лідер Китаю Сі Цзіньпін оголосив, що про стратегічне партнерство із Грузією, прем’єр-міністр якої Іраклій Гарібашвілі заявив про підтримку принципу «єдиного Китаю», що означає визнання Тайваню територією Китаю. Зустріч між китайським та грузинським лідерами відбулася у день відкриття Всесвітніх студентських ігор у Ченду.

«Це виведе наші двосторонні відносини на новий рівень. Китай та Грузія повинні працювати разом, щоб надати поштовх кращому розвитку нашого стратегічного партнерства, сприяти розвитку різних сфер двох країн та благополуччю людства», – сказав Сі Цізньпін, передає урядовий портал Грузії.

Читайте також: Влада Грузії звинуватила польського лікаря у тому, що він хотів у черевику винести зразок аналізів Саакашвілі

Китайський лідер заявив, що Китай і Грузія «зміцнили політичну взаємну довіру і досягли успіхів у співпраці в різних галузях».

Прем’єр Гарібашвілі подякував Сі за рішення «підвищити відносини до рівня стратегічного партнерства» та підкреслив, що Тбілісі «твердо підтримує принцип одного Китаю».

«Грузія віддана ідеї поглиблення торговельно-економічних зв'язків з Китаєм за багатьма напрямами, і ми раді, що в рамках цього візиту будуть підписані важливі документи», – заявив Гарібашвілі.

Читайте також: Прем'єр-міністр Грузії попросив депутатів не називати Орбана чортом

Нагадаємо, за словами спікера грузинського парламенту Шалви Папуашвілі, зближення Грузії та Росії відбувається у рамках «стратегічної політики терпіння». Раніше він заявив, що Грузія не приєднується до антиросійських санкцій через побоювання спровокувати війну з Росією, яка й так окупувала частину грузинської території.