UA / RU
Підтримати ZN.ua

МЗС Китаю: Ми будемо і надалі просувати свої мирні ініціативи щодо "української кризи"

"Китай завжди дотримувався об’єктивної та справедливої ​​позиції щодо українського питання".

Глава МЗС Китаю Ван І у межах зустрічі з очільником російського Міноборони Сєргєєм Шойгу обговорив війну в Україні та заявив, що Пекін має власне бачення щодо "завершення кризи". Про це повідомляє пресслужба китайського дипломатичного відомства.

У заяві йдеться, що міністр російського Міноборони повторив позицію Кремля щодо війни та "привітав" мирні плани Бразилії та Китаю.

Водночас, Ван І наголосив на політичному врегулюванні війни та заявив, що Китай буде і надалі просувати свої мирні ініціативи щодо "української кризи".

"Китай завжди дотримувався об’єктивної та справедливої ​​позиції щодо українського питання та продовжуватиме працювати над просуванням збалансованих, об’єктивних та раціональних голосів у міжнародному співтоваристві для досягнення більшого міжнародного консенсусу та накопичення необхідних умов для швидкого припинення вогню та війни", – додали у китайському дипвідомстві.

ALEXEI DANICHEV/PHOTO HOSTING AGENCY BRICS-RUSSIA2024.RU HANDOUT

Читайте також: Розширення БРІКС має турбувати НАТО — The Times

Раніше заступник держсекретаря США Курт Кемпбелл заявляв, що Китай надає Росії "дуже суттєву" допомогу для зміцнення військової машини Кремля, а натомість Москва передає Пекіну свої секретні військові технології підводних човнів і ракет. За його словами, Китай постачає Росії "не засоби подвійного призначення".