UA / RU
Підтримати ZN.ua

Китай відреагував на бажання росіян змінити ядерну доктрину

Там закликають "усі сторони" до стриманості.

У Китаї відреагували на заяву росіян про внесення змін до своєї ядерної доктрини. Речниця китайського МЗС Мао Нін підкреслила, що ядерну війну неможливо виграти, а для бойових дій її використовувати не можна, повідомляє "Укрінформ".

"Ми бачили це повідомлення. Китай неодноразово наголошував, що ядерну зброю не можна використовувати для розв’язання ядерної війни, ядерну зброю не можна застосовувати для ведення бойових дій", — заявили у китайському МЗС.

Читайте також: Байден схвалив нову ядерну стратегію: що вона передбачає

Мао Нін також нагадала про те, що у 2022 році пʼять ядерних держав (Китай, Росія, США, Франція, Британія) виступили зі спільною заявою про те, що ядерну війну не можна виграти. Вона закликала "усі сторони" проявляти спокій та стриманість.

Раніше заступник міністра закордонних справ РФ Сєргєй Рябков заявив, що Москва внесе зміни у свою ядерну доктрину. Причиною цьому нібито є "реакція Заходу" на російське вторгнення в Україну. Рябков не уточнив, про які саме зміни йдеться, проте заявив, що "робота на просунутій стадії".

Ядерні погрози РФ останніми місяцями посилились, тепер вони виходять за межі офіційної доктрини росіян. Про те, чого хоче добитися таким чином Путін, читайте у статті Володимира Кравченка "Новий ядерний шантаж. Що Путін замислив цього разу?".