UA / RU
Підтримати ZN.ua

У районного військкома Львівщини виявили необґрунтовані активи на мільйони гривень

Напередодні ТЦК та СП, у якому головує цей чоловік, потрапив у інший скандал.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки необґрунтованих активів у керівника Самбірського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Львівської області на суму в понад 4,4 мільйона гривень, повідомила пресслужба НАЗК.

За даними структури, протягом 2020-2022 років декларант і його дружина придбали кілька об’єктів нерухомості. Як пояснив військком, на майно витратили заощадження родини за попередній період, заробітну плату членів сім’ї та 42 тисячі доларів “подарунку від матері”.

Читайте також: Двоє воєнкомів за подарунки надали дозвіл на виїзд закордон та відстрочку від армії – НАЗК

"Однак, аналізуючи доходи декларанта та видатки родини за останні роки, НАЗК встановило, що начальник Самбірського районного ТЦК не мав можливості придбати майно в законний спосіб. Різниця між вартістю нерухомості та офіційними доходами родини становить понад 4,4 млн грн", – йдеться в повідомленні.

Національне агентство з питань запобігання корупції передало відповідні матеріали Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі, щоб вирішити питання звернення до суду з позовом про визнання активів необґрунтованими і стягнення майна в дохід держави.

Раніше у Львівській області оголосили про підозру заступнику керівника першого відділу Самбірського районного ТЦК та СП і старшому солдату, які вважаються причетними до побиття та незаконного утримання цивільного в приміщенні військкомату.

До цього в мережі з'явилося скандальне відео, на якому чоловік у крові розповідає на камеру, що його протягом шести днів утримують у Самбірському територіальному центрі комплектування та б'ють. Є ще одне відео, яке зняв вже інший чоловік. У ролику видно, як працівник військкомату застосовує фізичну силу щодо постраждалого. У Львівському обласному ТЦК не стали спростовувати правдивість інформації.