UA / RU
Підтримати ZN.ua

Стеження за журналістами: Bihus.info обіцяє "велике кіно" і просить допомогти ідентифікувати фігурантів

Видання припускає, що люди на фото можуть бути причетними до силових структур.

© Скріншот з відео
© Bihus.info/Telegram
© Bihus.info/Telegram
© Bihus.info/Telegram
© Bihus.info/Telegram
© Bihus.info/Telegram
© Bihus.info/Telegram

Редакція Bihus.info, як і обіцяла, проводить власне розслідування щодо історії зі стеженням за журналістами видання у готельних номерах і звертається до всіх із проханням допомогти ідентифікувати людей, що можуть бути причетними до цього, з фото.

"Друзі, персонажі на цих фото причетні до стеження за нашою редакцією у грудні 2023 року. Мабуть, ви вже здогадуєтесь, що вони мають відношення до силових структур. Скоро буде велике кіно і будь-яка інформація про цих осіб нам дуже допоможе. Якщо ви впізнали когось на фотографіях, чи знаєте про них будь-що – напишіть нам на адресу ng@bihus.info. Анонімність гарантуємо", - йдеться в інформації видання.

Нагадаємо, редактор проєкту Bihus.Info Максим Опанасенко в середині січня 2024 заявив, що за членами команди, яка займається антикорупційними журналістськими розслідуваннями, стежили протягом щонайменше кількох місяців, також велося прослуховування. 

Як повідомлялося, раніше в Bihus.Info припустили, що невідомі приблизно протягом року системно стежили за членами команди. Судячи з гарячих слідів, Денис Бігус розповів, що “спеціальну операцію” під Новий рік здійснили силовики. За його словами, тоді “представники поки не встановленої служби інсталювали приховані камери в номерах і цього вечора приїхали наживо потихарити з телефонами”.

Читайте також: Поліція зареєструвала чотири провадження щодо стеження за Bihus.Info. Не за тією ж статтею, що СБУ

Згодом співробітники Служби безпеки України провели обшук у заміському комплексі, де здійснювалася незаконна прихована зйомка членів команди Bihus.Info. Представники СБУ вилучили жорсткі диски із відео з камер спостереження комплексу.

Після того, як стало відомо про інцидент, поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження, а президент Зеленський сказав, що факт незаконного стеження за редакцією треба ретельно розслідувати. За словами Зеленського, одразу після скандалу він запросив до себе голову СБУ Василя Малюка та генпрокурора Андрія Костіна.