UA / RU
Підтримати ZN.ua

Сьогодні Шевченківський суд може закрити один з епізодів справи “Дельта Банку”

Закриттю цього, а також інших епізодів резонансних корупційних справ дуже "сприяють" лазівки в законодавстві, створені відомими "поправками Лозового".

Є всі шанси, що сьогодні Шевченківський суд закриє один з епізодів справи Лагуна (“Дельта Банк”), повідомляє Центр протидії корупції.

"Йдеться про присвоєння Лагуном 250 млн грн вкладників “Дельта Банку”. Закриття цього провадження закладе бетонну основу у відмазуванні Лагуна й по решті епізодів – загальною сумою в 1 млрд 144 млн грн. Якщо Лагуна відмажуть, “подякуємо” за це депутатам Зеленського, які зберігають правки Лозового-Іонушаса. Сьогодні особливо “вдячними” мають бути тисячі обманутих вкладників “Дельта Банку", - сказано в повідомленні Центру.

Читайте також: Суд закрив усі провадження у справі НАБУ щодо Коломойського, пославшись на "правки Лозового"

Як раніше повідомлялося, попри прямі публічні заклики Єврокомісії та послів Великої сімки скасувати "поправки Лозового" правоохоронний комітет Верховної Ради під керівництвом "слуги народу" Сергія Іонушаса на засіданні 6 грудня 2023 року ухвалив редакцію законопроєкту про реформу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка дозволяє надалі безперешкодно закривати справи ТОП- корупції через маніпуляції зі строками.

Про те, що найближчим часом через формальні та спеціально створені в законі лазівки під назвою "поправки Лозового" в Україні можуть закрити десятки резонансних корупційних справ, фігурантами в яких є щонайменше 120 осіб, попереджав Віталій Шабунін у матеріалі "Коломойський, Татаров, Альперін. Парламент тягне з "поправками Лозового", рятуючи топ-корупціонерів від покарання" для ZN.UA .