UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нерухомість за нерозірвання угод: НАБУ та САП викрили главу держпідприємства та бізнесмена

Детективи та прокурори зафіксували оформлення півтора десятка квартир на довірену особу.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура разом із віцепрем'єр-міністром з відновлення Олександром Кубраковим 21 листопада викрили власника приватного товариства на пропозиції надання нерухомості у його новобудовах з загальною площею понад 5200 кв. м та приблизною вартістю більше ніж 170 мільйонів гривень, повідомило НАБУ в Telegram.

“За це топпосадовець мав залишити в силі укладені з товариством угоди щодо будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, а також сприяти отриманню дозвільних документів та необхідних погоджень”, — розповіли в повідомленні.

Як зазначається, злочин намагалися приховати оформленням нерухомості на довірену особу топпосадовця. На момент викриття на довірену особу вже оформили 15 квартир у місті Києві. За даними САП, загальна площа цих приміщень — 785 кв. м, одна з квартир була передана у власність.

Читайте також: Відновлення: самих лише грошей замало, потрібні зміни в дозвільній та законодавчій системах

Фактичному власнику приватного товариства повідомили про підозру за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу Україну (надання неправомірної вигоди службовій особі). Її також отримала керівниця державного підприємства, у співучасті з якою бізнесмен висловив незаконну пропозицію. У САП уточнили, що йдеться про держпідприємство, що входить у сферу управління Мінвідновлення.

Дещо раніше чинного народного депутата викрили на пропозиції неправомірної вигоди віцепрем'єр-міністру з відновлення Олександру Кубракову та голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. До цього, теж 21 листопада, Національне антикорупційне бюро України викрило іншого чинного народного депутата на спробі підкупу топпосадовця біткойнами.